martes, 24 de octubre de 2017

dimarts, 24 octubre 2017

INTERNET APLICAT EN L'EDUCACIÓ


Avui els companys han fet una exposició sobre el tema "internet en l'educació" que ha resultat molt interessant perquè m'ha aclarit què són i para què serveixen els blogs, les wikis i les webquest.

Per a açò, en primer lloc, han aclarit les diferències entre la web 1.0, 2.0 i la web 3.0, deixant palesa que la tecnologia apunta cada vegada a una major participació per part de l'usuari i a un servei molt més individualitzat i adaptat a les seues necessitats.

👉Una vegada que han comentat els avantatges i desavantatges de l'ús d'internet en l'escola, les companyes ens aclareixen detalladament el que és, en primer lloc, una webquest:
Principalment es tracta d'una estratègia didàctica que promou una investigació per part del alumne guiada pel professor basada en el aprenentatge constructivista que incorpora en el curriculum les opcions que ofereix internet. Requereix d'intercanvi d'informació i de treball cooperatiu i col·laboratiu.
📌Parts de la webquest: introducció (temàtica), taverna (el que anem a fer i com), procediment, avaluació i conclusió. També podem trobar en un apartat diferent: oriemtació per al professorat 
📌Altres tipus de webquest: miniquest, bloquest, tubequest, earthquest, geoquest-mapquest.

🙋Per a saber més: EDUTIC com eina per al professorat per a crear una webquest

👉A continuació ens han parlat dels blogs:
📌Les característiques més importants son:
- Ofereixen una gran facilitat per a publicar qualsevol opinió,
- contingut subjectiu i variat (edublogs),
- els autors ho fan de forma gratuíta,
- els continguts estan ordenats de forma cronològica,
- es poden  trobar diferents enllaços,
- són interactius,
- tenen un paper molt important en la nostra societat.
📌Presenten una estructura mes o menys fixa:
- entrades, articles o post
- categoríes o etiquetes
- informació de l'autor
-gadgets o widgets
- finestra de buscar continguts
📌Recursos para la creación de blogs:
- blogger o tumblr (per a principiants)
- wordpress (sistema mes complex per a persones amb destressa informàtica)
Si veiem l'us educatiu d'un blog comprendrem que és una eina de gestió del coneiximent ja que és un lloc web destinat a la reflexió del alumnat sobre el seu aprenentatge ames d'una xarxa d'aprenentatge.

🙋Per a saber més: 45 blogs imprescindibles para docentes

👉Per últim ens han parlat de les wikis:
📌definició: Sistema de treball informàtic utilitzat en els llocs web que permet als usuaris modificar o crear el seu contingut de forma ràpida i senzilla.
📌característiques: 
- Qualsevol pot canviar qualsevol cosa (afegir, esborrar o modificar el contingut) obert a aportacions i intervencions de qualsevol persona que ho desitge.
- No és necessari saber HTML o utilitzar un editor de pàgines per a col·laborar, ja que els wikis eliminen els elements no imprescindibles de l'HTML i ho redueix a l'essencial.
- l'inconvenient més important és la possibilitat d'afegir agregats i modificacions freturoses d'autenticitat i rigor. Qualsevol persona podrà intervenir sense que la seua informació i comentaris estiguen suficientment contrastats. A causa d'açò es prenen les mesures més adequades a l'abast dels mecanismes editorials a fi d'optimitzar la fiabilitat de les informacions introduïdes.

🙋Per a saber més: pots vissionar aquest vídeo que ensenya a crear la teua propia wiki



Conclusió: és un gran avantatge per a dessenvolupar la competència digital tant del professor com dels alumnes i afavoreixen la interactivitat a l'aula. Amb la formació adequada milloren la labor docent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario